Меню

Паста с домати, моцарела и червено вино

5 май 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Паста с домати, моцарела и червено вино
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте зехтина в голям тиган на среден към силен огън.
  2. Сотирайте чесъна за около минута, докато покафенее. 
  3. Добавете виното и следващите 5 съставки в списъка. 
  4. Оставете да заври и виното да се изпари. 
  5. Намалете котлона.
  6. Разбърквайте от време на време за около 20 минути, докато се сгъсти.
  7. Сварете пастата в подсолена вода за 8 минути и отцедете. 
  8. Сложете горещата паста заедно с моцарелата и пармезана в голям съд за сервиране. 
  9. Отгоре добавете доматения сос, разбъркайте. 
  10. Сервирайте веднага, като добавите още малко пармезан и босилек за украса.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай