Меню

Запеканка с яйца и наденица

3 декември 2014 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
300 г свинска наденица
1 супена лъжица масло
4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
500 г пресни гъби, нарязани
10 яйца, разбити
200 г извара
200 г настърган кашкавал
3-4 печени червени чушки, изцедени и нарязани
1 чаена лъжичка брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
1/3 чаша масло, разтопено
1 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Запържете наденицата в една лъжичка масло в дълбок тиган. Пържете на средна температура, докато покафенее. Оставете настрана.

Разтопете останалото масло в тигана и задушете зеления лук и гъбите, докато омекнат.

В голяма купа смесете яйцата, изварата, кашкавала и чушките. Смесете съставките с наденицата, лука и гъбите. Оставете в хладилника за една нощ, за да се смесят добре вкусовете.

Преди да сложите ястието във фурната, пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги с малко масло и добавете тази смес към яйчената. Изсипете в предварително подготвена и намазнена тавичка.

Печете около 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди да сервирате, оставете да изстине за около 10 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай