Торта Мозайка
25.08.2006г. / 10 55ч.
Аз жената
За гарниране:
250 г масло,
200 г захар,
2 яйца,
50 г какао,
1 чаша счукани бадеми.
ПРИГОТВЯНЕ: Яйцата, захарта и какаото се разбиват на слаб огън до сгъстяване. Получената смес се оставя да изстине. Маслото се разбива и към него се прибавя лъжица по лъжица от сместа, като се бърка непрекъснато. В тортена форма се подреждат част от бисквитите. Намазват се с част от получения крем. Целувките се начупват. Половината от тях се нареждат върху крема. Отново се слага ред бисквити, крем и останалите целувки. Най-отгоре се залива с останалия крем и се заглажда. Оставя се на студено, докато се стегне кремът. Готовата торта се поръсва със счуканите бадеми.