![3 супени лъжици рапично олио
4 патладжана
1 чаша вода
1 супена лъжица червен пипер, лют
3 супени лъжици чесън
5 супени лъжици захар
1 чаена лъжица царевично нишесте
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици готов млечен сос тартар (по избор)](/media/files/resized/article/654x358/c97/502ab885f60a78c2e869e37afd331c97-9b4ca0fe261f8269970efc17ef10e8d2.jpg)
45 мин.
-
Порции: 8
Загрейте олиото в тиган на силен огън. Запържете нарязания патладжан, за да омекне за няколко минути. Във водата разбъркайте пипера и чесъна. Залейте патладжаните със сместа, покрийте с капак и оставете да къкри, докато водата се абсорбира.
Междувременно смесете захарта, нишестето, соевия сос и соса тартар в купа, докато захарта и нишестето се разтворят. Изсипете при патладжаните. Свалете от огъня, когато сосът се сгъсти и поеме от патладжаните.
Снимка: iStock
Вижте още: