Меню
Готварство

Пиле Алекса

09.12.2006г. / 14 35ч.
Аз жената
Пиле Алекса

4 пилешки пържоли
1 пакетче пушено сирене
1 дафинов лист
1 щипка босилек
4-5 клончета пресен магданоз
черен пипер
1-2 лъж. брашно
1-2 лъж. олио
1 глава лук
сол


Месото се нарежда в йенски съд: 2 пържоли, четвърт глава лук, нарязана на лунички – ред пушено сирене на кръгчета, 2 пържоли – останалото сирене. Прибавя се олиото и 1/2 чаша вода, подправките. Захлупва се с капака и се слага в умерена фурна. Когато подправките са омекнали и ароматизирали соса и месото, а сиренето вече се е стопило в бульона, част от течността се изважда. В олио (или масло) се запържва брашното до златисто и по малко се прибавя ароматният бульон. Трябва да се получи доста гъст сос – като за фрикасе. С този сос се залива месото и се връща във фурната вече без капак. Допича се още десетина минути. Може да се поднесе поръсено със ситно нарязан магданоз, с гарнитура от пюре или бял ориз.

Коментирай