Приготвяне:
Задушете измития и ситно нарязан праз в част от мазнината. Прибавете натрошеното сирене, яйцата. Разбъркайте. В намазнена тавичка наредете две кори, поръсете ги с мазнина и сложете малко от плънката. Повторете, като най-отгоре трябва да са кори. Поръсете с мазнина, нарежете на квадрати. Поставете в умерена фурна и печете около 30-35 минути, до зарозовяване. Поднесете топла или охладена, с айран.
Коментари 1
Напиши коментарДимитрина
преди 8 години
Баницата може да се направи и без пържене на праза. Ситно нарязания праз се смесва с яйцата, сиренето и мазнината. Редят се корите, като през една се слага от сместа, а през една се ръси само малко мазнина. Много вкусно се получава, ако в сместа се добави и 1/3 пакетче ким. Отгоре може да се залее с едно яйце разбито с 1/3 ч ч вода или прясно мляко, 2 с.л мазнина и се поръси с ким.
Да ви е сладко !!!