Меню

Баница бюрек с масло на тиган

20 май 2025 | 08:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
25 мин.

  • Порции: 2-3

Обичате ли баници, които се приготвят лесно и бързо? Опитайте тогава тази рецепта за вкусна баница бюрек със сирене и масло на тиган. 

Продукти
Приготвяне
  1. Извадете корите от опаковката. 
  2. Така както са навити на руло ги нарежете с помощта на кухненска ножица. 
  3. Разрежете го така, сякаш ще получите малки рула от тях. 
  4. След това ги разделете с пръсти, за да се получат хубави ленти. 
  5. Те трябва да са с ширина около 1 см. 
  6. В купа разбийте яйцата и добавете към тях мазнината и млякото. 
  7. Отделно комбинирайте сиренето с магданоза.
  8. В дълбок и добре намазнен тиган разпределете половината от лентите фини кори. 
  9. Залейте ги равномерно с половината яйчена смес. 
  10. Върху нея разпределете сместа със сиренето. 
  11. След това сложете останалата част от лентичките кори. 
  12. Залейте с останалата част от яйцата. 
  13. Сложете тигана на слаб котлон с капак. 
  14. Пържете от двете страни, докато стане златистокафяво. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай