Изплакнете мидите. Подсушете ги в кухненска хартия и ги оставете настрана. В голяма тенджера сварете пастата с малко сол. Отцедете водата.

През това време в голям тиган на средна температура запържете мидите в малко мазнина. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Пържете мидите, докато станат полупрозрачни.

Добавете в горещия тиган зехтина. Сложете към мидите и чесъна. Гответе за още 5 минути.

Отделно в една купичка разбъркайте млякото с царевичното нишесте, докато стане гладка смес. Добавете лимоновата кора, копъра, розмарина и още малко сол, ако е необходимо. Излейте соса в тигана и гответе, докато започне да се сгъстява.

Накрая към всичко добавете и пастата и тиквичките. Разбъркайте всичко, за да се смесят добре продуктите и сервирайте, докато е горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още: