Меню

Новогодишни “блестящи елхички”

29 декември 2002 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Новогодишни “блестящи елхички”

Приготвяне

Време за приготвяне:
18 мин + 15 мин

Продукти:
За 18-20 бр.:
110 г масло
110 г захар
1 яйце
няколко капки ванилова есенция
275 г брашно
щипка сол

За украсата:
Формички за сладки като елхичка
Глазура от пудра захар и 1 белтък
разноцветни топчета
лента


Приготвяне:
1. Загрейте печката до 190 градуса. С миксер разбийте маслото до пълно омекване, добавете захарта и отново разбийте. Постепенно добавете яйцето и ванилията. Пресейте брашното със сито. Добавете брашното с дървена лъжица и омесете, до получаване на меко тесто. Загънете го във фолио и сложете в хладилник за около 30 мин.
2. Разстелете тестото на гладка повърхност, посипана с брашно, с дебелина до 3 мм. Подредете фигурките в тава, намазана с мазнина, като пробиете всяка елхичка внимателно в горната част. Запичат се за 8-10 мин. и се охлаждат.
3. Украсете с глазура и цветни топчета. Сложете лентичка в дупките.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай