Розичките броколи се сваряват във вряща и подсолена вода, докато омекнат. Нужни са само няколко минути. Важно е след това да ги потопите в ледена вода, за да спрете процеса на готвене.

Сварете и лингуините също в подсолена вряща вода. Прецедете и си запазете част от течността, оставаща от варенето.

За да си направите песто от броколи е необходимо да ги пасирате в блендер заедно с кедровите ядки и настъргания пармезан. Добавете към тях подправките и част от зехтина.

Пасирайте, докато се получи песто.

Останалата мазнина загрейте в тиган на средна температура. В него поставете лингуините и пестото. Разбъркайте за няколко минути. Добавете и запазената вода. Тя ще служи като сос. Сервирайте с още поръсен пармезан.

Снимка: iStock

Опитайте още: