Загрейте фурната на 180-200 градуса и подгответе форма за печене на сладкиш/тарт като я намазните.

Смелете орехите на ситно. След това ги смесете с маслото (разтопено на стайна температура) и захарта. Разбъркайте добре, докато се получи лепкава смес. Разстелете я на дъното на формата за печене вместо блат.

Печете за кратко (не повече от 15 минути), докато добие златист цвят. Извадете кората и я оставете да изстине.

На водна баня разтопете карамелените бонбони като разбърквате постоянно. След като сместа се разтопи напълно, залейте кората за пая с нея.

В отделна купа на водна баня смесете шоколадите, пудра захарта, сметаната, ванилията. Бъркайте постоянно до пълното разтапяне на шоколада и смесването му с останалите продукти. Изсипете и тази смес върху ореховата кора.

Сладкишът не се пече, а се оставя да се стегне в хладилника за през нощта. По желание декорирайте с цели орехови ядки отгоре.

Снимка: iStock

Опитайте още: