Меню

Ябълков крамбъл с карамелен топинг

23 август 2017 | 06:38 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 чаши натрошени обикновени бисквити
1/3 чаша разтопено масло + още 2 супени лъжици
450 г крема сирене
¼ чаша кафява захар + още една четвърт 
¼ чаша бяла захар
2 супени лъжици царевично нишесте
1 супена лъжица канела + още 1 супена лъжица
¼ супена лъжица стрит джинджифил
1 супена лъжица течна ванилия
¼ чаша овесени ядки
¼ чаша брашно
2 зелени ябълки
карамел за поръсване
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте, докато се получат маслени трохи. Подредете трохите на дъното на тава, така че да играят роля на блат. Притиснете добре с ръце. 

Смесете в голяма купа крема сиренето, ¼ от кафявата и от бялата захар, нишестето, канелата, джинджифила, ванилията. Разбийте с миксер до получаване на гъст крем. 

В друга купа смесете овесените ядки, 2 супени лъжици разтопено масло, ¼ чаша кафява захар, 1 супена лъжица канела. Разбъркайте с вилица, докато се смесят добре. Върху блата разпределете кремообразния пълнеж. Подредете предварително обелените и нарязани на полумесеци ябълки. След това върху тях разстелете и сместа с овесените ядки. 

Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Сервирайте крамбъла, поръсен с карамелен топинг на вкус.

Снимка: Tasty

Вижте още:

Ябълков крамбъл с орехи, мед и стафиди
Крамбъл с кайсии и череши
Ябълков крамбъл ала френски тост

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай