ресторант “Хаджидрагановите къщи”

Продукти за 4 порции:

1 връзка спанак
1 консерва риба тон в собствен сос
4 средни домата
200 г прясно козе сирене
100 г ементал
За дресинга(сос) на салатата:
сок от един лимон
1 кафена лъжичка хрян
2 суп. лъжици зехтин
1 щипка пресен джоджен
1 щипка пресен босилек
кафена лъжичка мед

Начин на приготвяне:
Изчиства се спанакът, подправя се с дресинга и се оставя за 10-15 мин. докато се овкуси. Доматите се нарязват на дребно и се подправят със сол и пресен босилек. В порционна чиния се слага канапе (купчинка) от спанак, отстрани се подреждат доматите, парчетата козе сирене. Върху канапето се поставя риба тон и се полива с остатъка от дресинга. Украсява се с парченца ементал, навити на фунийки.

ресторант “Хаджидрагановите къщи” – Илиян Илиев (главен готвач) www.kashtite.com