Продукти:
1 пиле /около 1 кг
1 супена лъжица краве масло
2 зелени чушки
2 глави кромид лук
3 домата
½ супена лъжица сол
1.5 чаена чаша пилешки бульон “Галина Бланка”
3 патладжана
3 супени лъжици олио

Приготвяне:
Измиваме и обелваме патладжаните. Срязваме ги на две и всяка половинка срязваме на четири напряко. Посоляваме и оставяме да престоят 30 минути. Измиваме ги отново, изстискваме с ръце и подсушаваме. Изпържваме патладжаните в сгорещеното олио от двете страни. Изваждаме ги в чиния.
Изчистваме и измиваме пилето и го подсушаваме. Разтопяваме кравето масло и пържим пилето от всички страни. Слагаме върху него изчистените и срязани на четири чушки, патладжаните. Заливаме с бульона, слагаме лука, срязан на две половинки, доматите – обелени, изчистени от семките и дребно нарязани. Посоляваме.
Похлупваме с капак и готвим на тих огън 45 минути.