Меню

Ягодова сангрия с портокал

30 май 2018 | 11:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 чаши пресни ягоди, нарязани на половини 
2/3 чаша захар 
½ чаша вода 
750 мл бяло вино Пино Гриджо или Совиньон Блан
1 чаша ягоди, нарязани на филийки 
2 чаши газирана вода
1 портокал, нарязан на кубчета 
1 лайм
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

За да приготвите сиропа, в голяма тенджера смесете нарязаните на половини ягоди, захарта и водата. Кипнете на котлона като разбърквате постоянно, докато се разтвори захарта. Изключете котлона, покрийте с капак и изчакайте, докато се охлади напълно.

Пресейте сместа през гевгир, за да прецедите само сиропа. В голяма кана изсипете сиропа, добавете виното, содата, нарязаните на филийки ягоди и портокали. Гарнирайте чашите с резенчета лайм.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай