Меню

Печени картофи с вино и маслини по рецепта на Никол Кидман

13 март 2021 | 05:42 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
2 глави нарязан лук
1 чаша маслини без костилка
1/4 чаша сухо бяло вино 
4 дафинови листа 
2 големи скилидки чесън
черен пипер
розмарин по желание
зехтин
40 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на колелца или както ви харесва. Сложете ги в тава за печене и прибавете към тях маслините, лука, розмарина, дафиновия лист, чесъна и виното Ако трябва прибавете и малко вода. Накрая поръсете с малко зехтин и овкусете с черен пипер. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Когато картофите са почти готови премахнете фолиото, за да хванат златиста коричка.

Снимки: Reuters; iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай