Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Прибавете и маслото, разбъркайте с помощта на вилица, докато се образува текстура, която наподобява едри трохи. Отделно разбъркайте рикотата, сушените плодове, орехите, ванилията, лимоновата кора и яйцата. Трябва да се получи хомогенна смес.

След това я прибавете към сухите съставки. Първоначално разбъркайте с помощта на шпатула, след което размесете внимателно тестото с ръце. Във форма за печене сложете на дъното и по стените хартия за печене, след което разпределете тестото.

Печете за около 50-60 минути, като с помощта на клечка за зъби може да проверите дали хлябът е станал. След като се охлади може да поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още: