Меню

Печени кюфтенца

6 февруари 2019 | 06:10 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г кайма смес или говежда
1/2 чаша галета 
1/4 чаша настърган пармезан
1/2 малка глава лук нарязана на ситно
3  с.л. прясно мляко
1 ч.л. розмарин сушен или пресен, но много ситно нарязан
няколко стръка наситнен магданоз
1 ч.л. наситнен босилек или сушен
2 скилидки стрит чесън 
сол, черен пипер на вкус
1 голямо яйце
35 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Сложете каймата в купа и прибавете към нея останалите съставки. Размесете я добре и оформете малки кюфтенца. За да оформите лесно каймата на топчета, намазнете леко ръцете си с олио или зехтин. Сложете кюфтенцата в тава върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай