Меню

Пълнени гъби със сирена и бекон

13 февруари 2019 | 06:43 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10-15 пресни гъби печурки 
2 пакетчета крема сирене
150 г синьо сирене
100 г кашкавал или моцарела
150 г бекон
2 скилидки стрит чесън
люта чушка по желание
зехтин или олио
30 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа крема сиренето, натрошеното синьо сирене и стрития чесън. Хубаво разбъркайте сместа. В добре загрят тиган с няколко капки мазнина запържете до златисто нарязания бекон. След това го отцедете от мазнината и го прибавете към сирената.

Премахнете пънчетата на гъбите и ги почистете добре. Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги напълнете със сместа. Върху всяка напълнена гъба поръсете малко настърган кашкавал или моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Аматихо Гонахака ( преди 5 години )
Щом не е пълнена пуйка с кюфтета , ни ми ги хвали .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар