Меню

Ягодов пай със сметана

21 март 2019 | 06:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет готово тесто за пай
800 г пресни ягоди 
1 чаша захар 
3 супени лъжици царевично нишесте 
¾ чаша вода 
½ чаша бита сметана
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Изпечете тестото в подходяща форма според указанията на опаковката. Подредете в него половината от ягодите. Останалите намачкайте и смесете със захарта в тиган на средна температура. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.

В малка купа отделно смесете нишестето и водата. Разбърквайте, докато заври и го добавете към ягодовата смес. Намалете котлона и гответе, като разбърквате постоянно. Свалете от котлона, охладете малко. Прехвърлете сместа върху тестото за пай и останалите ягоди. Охладете в хладилник за няколко часа. Преди да сервирате гарнирайте със сметаната. По желание можете да я поставите под втория слой ягоди, но само при условие, че ги изчакате да изстинат.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай