Меню

Домашни бонбони от козунак

16 април 2022 | 11:10 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
500 г козунак, може и със стафиди
250 г крема сирене
3 с.л. коняк или ликьор по ваш избор
30 г счукани орехи
разтопен шоколад за глазура
120 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

В купа направете на трохи козунака. Прибавете към него крема сиренето, ликьора и ядките. Разбъркайте добре. Ако сместа не е достатъчно лепкава за оформяне на бонбони, прибавете още малко крема сирене. От получената смес се оформят топчета, които се поставят в подходяща чиния и се покриват със свежо фолио. Трябва да стегнат в хладилник за 30-40 минути. След това набодете всяко на парти клечка или поставете на вилица. Потопете топчетата в разтопен шоколад и отново ги подредете в чиния. Хубаво е след като сте завършили глазурата отново да ги сложите в хладилник за няколко минути. По желание може да поръсите глазираните бонбони с ядки, кокосови стърготини или да ги оваляте в тях, без да слагате глазура.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай