Меню

Хумус с пармезан

12 юни 2019 | 06:25 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г отцеден нахут
3 скилидки чесън
1/4 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. сусамов тахан
1/4 ч.ч. настърган пармезан
сол на вкус
сокът на 1/2 лимон
10 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот или блендер сложете всички съставки. Смелете ги до получаване на хомогенна смес.

Сервирайте хумуса в подходяща купичка и за финал добавете още няколко капки зехтин само за красота на соса.

Хумусът е чудесен за хапване с брускети, гризини, домашни питки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай