Меню

Пилешка супа с тиквички и карфиол

13 юни 2019 | 06:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 чаша лук, нарязан
1 чаша целина, нарязана
3 скилидки чесън, ситно нарязан или пресован
450 мл пилешки бульон
1 чаша моркови, нарязани
2 пилешки гърди, нарязани на кубчета
½ чаена лъжица сушен босилек
½ чаена лъжица риган
1 щипка мащерка 
сол и черен пипер на вкус 
1 тиквичка, нарязана или настъргана 
2-3 розички карфиол
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера. В него запържете лука, целината, чесъна и карфиола. Залейте с бульона. Добавете морковите, пилешкото, подправките. Оставете да кипне, намалете температурата и оставете да къкри за 20 минути. След това прибавете тиквичките и варете още няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай