Меню

Запечени картофи във фолио с моцарела и пармезан

24 август 2019 | 05:31 | Михаела Лазарова
3 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг картофи 
3 с.л. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сушен риган
сол, черен пипер на вкус
настъргана моцарела и пармезан или кашкавал
общо около 200-250 г
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на не много големи парчета и ги сложете в купа. Прибавете към тях подправките и зехтина, разбъркайте добре. В тава за печете сложете голям лист алуминиево фолио. Изсипете в него картофите, разпределете ги добре върху повърхността, покрийте ги с останалата част от фолито и завийте краищата му.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса. След около 20-30 минути, когато картофите са почти готови, може да ги поръсите с настърганото сирене и да запечете за още няколко минути, докато се разтопи. 

Снимка: pexels

Топ 10 рецепти с картофи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай