Меню

Пилешко с гъби и аромат на чесън

12 септември 2019 | 09:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. лук на прах 
1 с.л. сушена мащерка
1 с.л. сушен розмарин
сол, черен пипер на вкус
4 пилешки гърди или обезкостени бутчета
700 г гъби печурки
бучка масло
зехтин
няколко стръка магданоз
4 скилидки стрит чесън
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купичка комбинирайте сухите подправки. Подправете с тях месото и го запържете до златисто в добре загрят тиган с малко зехтин. След това го извадете в чиния и в същия тиган разтопете голяма бучка масло. Прибавете нарязаните на филийки гъби, подправете със сол и черен пипер на вкус. Когато поомекнат може да добавите към тях стрития чесън, наситнения магданоз и месото. Гответе още 1-2 минути и сервирайте. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай