Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и набрашнете форма за кекс по ваш избор. Пресейте брашното, бакпулвера, 1 лъжичка канела и солта заедно. Оставете ги настрана.

В купа разбийте мазнината за сладкиши, 1 и 1/3 чаши захар, 1 и ½ чаени лъжици ванилия. Разбивайте, докато стане пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате за 1 минута след прибавянето на всяко. Смесете с брашнената смес, като прибавите и млякото. Излейте сместа в подготвената форма за печене.

Печете кекса за 45 минути в загрятата фурна или до суха клечка. Охладете за 10 минути преди да залеете с глазурата. Продупчете го на няколко места с вилица. Залейте с топлия канелен сироп.

За приготвяне на сиропа:

В тиган смесете ½ чаша захар, маслото, водата, 1 чаена лъжица ванилия и ¾ чаена лъжица канела. Разбъркайте добре, докато маслото започне да се топи и сгъстява леко.

Снимка: iStock

Вижте още: