Споделяме една чудесна рецепта на астролог Петя Георгиева за салата с карфиол.

Карфиолът се накъсва на средно големи розички и се поставя в дълбока купа, удобна за разбъркване. Пънчетата се нарязват в подобен размер. Стеблото също може да се употреби като се нареже на кубчета, но преди това трябва да се почисти външния по-дебел целулозен слой. Зелените подправки се накълцват и поръсват върху карфиола.

Прави се дресингът, смесва се добре, залива се карфиола и се разбърква старателно. Ако главата карфиол е повече от 1 кг, трябва да се увеличи количеството на киселината и мазнината (без сусаменото олио) с още 1-2 с.л. Може да се консумира веднага или да се остави в хладилника за известно време да поеме ароматите от подправките. Още по-вкусна е, ако престои 24 часа.

Снимка: Петя Георгиева

Рецептата на астролог Петя Георгиева за патладжанена импровизация

Пуканите чорбаджийки на баба ми

Вижте още: