Меню

Супа с аспержи и сметана

8 февруари 2020 | 05:31 | Илияна Николова
Добави в любими
450 г аспержи
850 мл пилешки бульон 
50 г масло 
4 супени лъжици брашно 
125 мл готварска сметана
½ чаена лъжица сол 
1/8 чаена лъжица черен пипер
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Почистете острите върхове на аспержите. Нарежете ги на парчета около 2,5 сантиметра. Запържете ги в маслото в тиган на силна температура. Добавете 250 мл от разтворения бульон. Оставете да къкри за 7-8 минути, докато аспержите омекнат.

Междувременно в голям тиган на силна температура разтопете маслото и го свалете от котлона. В него добавете брашното и бъркайте, докато се разтвори напълно. На части добавете останалия бульон. Върнете на котлона и продължете да готвите, докато започне да се сгъстява леко. Добавете сметаната, солта, пипера и аспержите към течността. Разбъркайте добре. Сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай