![1 опаковка къса паста
3-4 пилешки гърди без кожата, около 0,600-0,700 г
зехтин
сол, черен пипер на вкус
3 червени чушки
3-4 стръка зелен лук
4 скилидки чесън
1/2 ч.ч. месен бульон
1/2 ч.ч. течна сметана
150-200 г настърган пармезан](/media/files/resized/article/654x358/ff5/9e2c2ecb8aba5aa7c8d1828e416feff5-0d75cfade1d4ca9b7753347c7d4c4711.jpg)
40 мин
-
Порции: 3-4
Сварете пастата според инструкциите на опаковката, след което я прецедете. Овкусете месото със сол, черен пипер. Загрейте тиган с малко зехтин и запържете месото от двете страни до златисто. Отделете го в чиния. В същата мазнина добавете нарязаните зеленчуци. Ако е необходимо добавете още малко зехтин. След около 5-6 минути може да добавите бульона и сметаната. Нарежете месото на малки хапки и го прибавете към зеленчуците. Добавете и пармезана. След като се разтопи и сосът стане хомогенен и плътен, може да сервирате пастата.
Снимка: iStock
Вижте още: