Меню

Китайски телешки пепър стек

10 март 2020 | 05:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешко филе

¼ чаша соев сос

2 супени лъжици захар

2 супени лъжици царевично нишесте

3 супени лъжици олио/ зехтин

1 глава червен лук

½ чаена лъжица сушен стрит джинджифил

1 зелена или червена чушка

2 домата
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете телешкото филе на продълговати парчета с дебелина около сантиметър и половина. Разбъркайте заедно соевия сос, захарта, нишестето, джинджифила. Бъркайте, докато захарта се разтвори и сместа стане гладка. Поставете месото в нея да се маринова за около час.

Загрейте 1 супена лъжица мазнина в дълбок тиган на средна към висока температура. Поставете 1/3 от месото да се пържи. Гответе, докато телешкото покафенее добре и ли около 3 минути. Извадете го. Поставете следваща партида месо и така докато приготвите цялото количество. Оставете месото настрана.

Върнете цялото количество месо в тигана заедно с нарязания лук. Гответе, като разбърквате постоянно за 2-3 минути. След това добавете чушката, нарязана на жулиени. Гответе с разбъркване, докато чушката омекне или още 2 минути. След това добавете доматите и гответе толкова, колкото да разбъркате всички съставки, не повече от минута.

Сервирайте с гарнитура варен ориз или картофи.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай