Меню

Супа с леща, наденица и зеленчуци

18 март 2020 | 17:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г наденица
1 голяма глава лук, нарязан
1 стрък целина, нарязан 
1 супена лъжица нарязан чесън
450 г леща
1 чаша нарязани моркови 
 8 чаши вода
450 мл пилешки бульон
700 г домати на кубчета 
1 супена лъжица чеснов прах 
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан 
2 дафинови листа 
½ чаена лъжица сушен риган 
¼ чаена лъжица сушена мащерка 
¼ чаена лъжица сушен босилек 
1 супена лъжица сол или на вкус 
1/3 чаена лъжица черен пипер 
½ кг дребна паста (звездички например)
120 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сложете нарязаната наденица в голям съд на котлона. Запържете я до кафяво. Добавете лука, целината, чесъна. Сотирайте докато лукът стане прозрачен. Добавете лещата, моркова, водата, бульона и доматите. Овкусете с чесновия прах, магданоза, дафиновите листа, ригана, мащерката, босилека, солта и пипера. Кипнете на среден огън. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 2-3 часа, докато лещата омекне.

Преди да свалите от котлона, добавете пастата звездички да се свари за 10-15 минути и изключете.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай