Меню

Френски тост с филирани бадеми

23 март 2020 | 05:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
140 г филирани бадеми
3 яйца
250 мл прясно мляко 
3 супени лъжици брашно 
¼ чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица бадемов екстракт 
1 чаена лъжица ванилия
12 дебели филийки франзела 
3 супени лъжици рапично олио
3 супени лъжици масло 
½ чаена лъжица сода за хляб
Пудра захар
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте тиган без мазнина. В него запечете бадемите от двете страни за 5 до 10 минути или до кафяво. Свалете от котлона и оставете настрана.

В голяма купа разбийте яйцата, млякото, брашното, солта, содата, бадемовия екстракт и ванилията. В сместа накиснете хляба, докато попие добре. Поставете филийките в тигана. Охладете в хладилник за 1 час.

Загрейте рапичното олио и маслото на средна температура. Запържете всяка филийка франзела от двете страни, като предварително сте притиснали по десетина филирани бадема от двете страни на всяка филийка. Пържете до златисто. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай