Меню

Здравословен тост със спанак и моцарела

23 юни 2015 | 10:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 филийки препечен пълнозърнест хляб
8 супени лъжици настъргано сирене моцарела
сос табаско по желание
За пълнежа:
3 чаши нарязан на ситно спанак
1 супена лъжица масло
½ чаша ситно нарязан лук
2 чаени лъжички нарязани люти чушки
щипка сода бикарбонат
1 супена лъжица царевично брашно, разтворено в ¾ чаша нискомаслено прясно мляко
сол на вкус
30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

За да приготвите пълнежа на тоста загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие. Добавете лука и лютите чушки и запържете леко за 1-2 минути.

Добавете спанака и содата в тигана. Задушете за около 2-3 минути. След това добавете царевичното брашно с млякото и солта. Разбъркайте добре. Варете на среден огън още 2-3 минути. Трябва да се получи гъста консистенция.

Разбърква се постоянно.

Оставете да се охлади и сервирайте върху запечените с моцарела филийки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай