Меню

Задушени броколи с чесън

23 март 2020 | 05:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г броколи
1 скилидка чесън, фино нарязан 
1 и ½ супени лъжици зехтин 
120 мл пилешки бульон 
100 г настърган кашкавал за поръсване
1 щипка лют червен пипер по желание
30 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Измийте броколите и ги накъсайте на розички. Загрейте зехтина в голям тиган и сотирайте чесъна за 2-3 минути. Добавете броколите в тигана и оставете да се задушат за 2-3 минути, като разбърквате. Залейте с бульона и покрийте с капак. Увеличете температурата към средна и пържете около 8 минути, докато броколите омекнат. Сервирайте като гарнитура, като предварително поръсите с лютия пипер и настъргания кашкавал.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай