Меню

Печено агнешко с чесън и пресни картофи

9 април 2020 | 13:53 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 парче агнешко месо около 1,5-2 кг
1,5 кг пресни картофи
10 стрити скилидки чесън
1 с.л. прясно нарязан розмарин
2 ч.л. пресни листа от мащерка
3-4 с.л.зехтин или олио
сол, черен пипер на вкус
50 г масло
260 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Овкусете месото от всички страни със сол и черен пипер. В купичка комбинирайте чесъна, наситнените мащерка и розмарин, олиото. Хубаво намажете агнешкото. Пресните картофки се измиват добре и се слагат в достатъчно дълбока тава. Овкусяват се със сол, черен пипер и няколко малки парченца масло. Върху тях се поставя месото и тавата се покрива добре с фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за два часа и половина – три. След това премахнете фолиото, намалете фурната до 170 и запечете, докато месото хване златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай