Меню

Торта с ягоди и маскарпоне от Живка Попатанасова

4 април 2020 | 14:06 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
48 броя бишкоти 
прясно мляко за потапяне на бишкотите
2 бр кофички по 400 г заквасена сметана
250 г маскарпоне
2-3 с.л. пудра захар
2 прахчета ванилия
1 узрял банан
ягоди
1-2 шоколада
25 мин

  • Порции: 9

Продукти
Приготвяне

Бишкотите се потапят в прясно мляко и се подрежда първият ред в подходяща форма. Кремът се приготвя като се комбинират сметаната, маскарпонето, захарта и ванилията. Всичко се разбива добре с миксер. Намазва се първият ред с бишкоти, а върху тях се подреждат парченца банани, ягоди, настъргва се малко шоколад.

Шоколадът може да го разтопите и на водна баня и с помощта на лъжица да полеете от него върху крема. След това сложете и втория блат. Отново го намажете с крем, добавете плодове и шоколад. Върху третия блат бишкоти намажете крем, украсете с плодове и поръсете с какао. Тортата трябва да стегне за поне 3 часа в хладилник.

Снимка: Живка Попатанасова

Вижте още:

*  *  *

Журналистът Живка Попатанасова е част от екипа на Bloomberg TV Bulgaria и може да я гледате в „Бизнес старт“, заедно с Христо Николов, с когото водят съвместно. Водеща е и на предаването „Смарт час“. Кариерата ѝ в медийната група започва със създаване на съдържание за онлайн платформите на икономическия канал. Интересите ѝ са в областта на бизнес мениджмънта и стратегиите, новите компании, иновативните бизнес идеи и др.

Преди да се присъедини към Bloomberg TV Bulgaria Живка Попатанасова работи като главен редактор, редактор, репортер и преводач в различни медии. Завършила е „Продуцентство и креативна индустрия“ в СУ „Климент Охридски“.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай