Бишкотите се потапят в прясно мляко и се подрежда първият ред в подходяща форма. Кремът се приготвя като се комбинират сметаната, маскарпонето, захарта и ванилията. Всичко се разбива добре с миксер. Намазва се първият ред с бишкоти, а върху тях се подреждат парченца банани, ягоди, настъргва се малко шоколад.

Шоколадът може да го разтопите и на водна баня и с помощта на лъжица да полеете от него върху крема. След това сложете и втория блат. Отново го намажете с крем, добавете плодове и шоколад. Върху третия блат бишкоти намажете крем, украсете с плодове и поръсете с какао. Тортата трябва да стегне за поне 3 часа в хладилник.

Снимка: Живка Попатанасова

Вижте още:

*  *  *

Журналистът Живка Попатанасова е част от екипа на Bloomberg TV Bulgaria и може да я гледате в „Бизнес старт“, заедно с Христо Николов, с когото водят съвместно. Водеща е и на предаването „Смарт час“. Кариерата ѝ в медийната група започва със създаване на съдържание за онлайн платформите на икономическия канал. Интересите ѝ са в областта на бизнес мениджмънта и стратегиите, новите компании, иновативните бизнес идеи и др.

Преди да се присъедини към Bloomberg TV Bulgaria Живка Попатанасова работи като главен редактор, редактор, репортер и преводач в различни медии. Завършила е „Продуцентство и креативна индустрия“ в СУ „Климент Охридски“.