Меню

Мариновани агнешки котлети с мащерка

18 април 2020 | 07:10 | Илияна Николова
Добави в любими
12 броя агнешки котлети 
100 мл зехтин
4 супени лъжици пресен лимонов сок
2-3 стръка мащерка, нарязана
Сол и черен пипер на вкус
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте заедно зехтина, лимоновия сок, нарязаната мащерка в купа. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте. Поставете котлетите в плитък съд и ги залейте с маринатата. Оставете да се маринова за 1 час в хладилника.

Загрейте скарата на висока температура. Може да използвате и оребрен тиган. Поставете котлетите на скарата. Печете по 10 минути от всяка страна или до желаната сухота на месото.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай