Меню

Крехки свински котлети с гъби

15 януари 2019 | 06:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 свински котлета 
сол и черен пипер на вкус 
1 щипка чеснова сол
1 глава лук, нарязан 
½ кг пресни гъби, нарязани на филийки 
½ чаша гъбен бульон
½ чаша готварска сметана
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Овкусете месото с пипера, солта и чесновата сол от всички страни. Загрейте малко мазнина в дълбок тиган на средна температура. Запържете най-напред котлетите от всяка страна по 3-4 минути. След това добавете лука и гъбите и гответе, докато леко се задушат. Залейте с разтворения бульон и сметаната. Похлупете с капак, намалете температурата и оставете да къкри 20-30 минути, докато месото стане крехко и сочно, а сосът се редуцира.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай