В голяма тенджера на средна температура загрейте 3 супени лъжици зехтин. Запържете чесъна за 2-3 минути. Добавете лука и сотирайте за 4-5 минути. Прибавете целината и морковите. Разбърквайте за 1-2 минути.

Добавете бульона, водата и доматения сос. Оставете да заври, като разбърквате постоянно. Добавете червеното вино. Намалете котлона на слабо, добавете боба, граха, спанака, тиквичките, ригана, босилека, солта и пипера. Оставете да къкри за 40 минути.

В отделна тенджера кипнете вода. Сварете пастата. Отцедете и оставете настрана. Разпределете готовата паста в 8 купички за супа, като сипете по 2 супени лъжици във всяка купичка. Залейте с готовата супа. Настържете пармезан във всяка купичка и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: