Загрейте зехтина в тенджера. Запържете лука за няколко минути, като разбърквате да не загори. Добавете целината и моркова. Гответе за още 3 минути. Добавете чесъна, кимиона, кориандъра и разбърквайте за още 2-3 минути.

Добавете лещата, бульона, доматите заедно със сока им в тенджерата, дафиновия лист. Намалете котлона и оставете да заври под похлупак, наполовина затворен. Разбърквайте от време на време за около 25-30 минути.

Нарежете пресния кориандър на ситно и го смесете с киселото мляко.

Извадете дафиновия лист от супата. Пасирайте я с пасатор, докато добие гладка консистенция. Отново я върнете на котлона. Прибавете киселото мляко с кориандъра, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: