Меню

Шоколадова глазура за торта, кекс, сладкиш

10 май 2020 | 15:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г черен шоколад
100 г масло
200 мл заквасена сметана
2 с.л. коняк или вишнев, бадемов ликьор
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Начупете шоколада и го сложете в купа, която е подходяща за термична обработка. Добавете към него маслото и ги разтопете на водна баня. Когато се получи хомогенна смес, премахнете от котлона (не бива сместа да е вряла) и прибавете сметаната и коняка. Разбъркайте добре и глазирайте вашата торта. По желание може да добавите малко натрошени ядки, настъргана портокалова кора или захаросан портокал нарязан на малки парченца. Тези добавки зависят от вашите предпочитания и това каква торта ще украсявате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай