Меню

Рецептата на Николина Чакърдъкова за лесна и вкусна баница

18 май 2022 | 04:35 | Мария Дуковска
3 от 4 гласа
Добави в любими
1 пакет готови кори
10 яйца
1 чаена чаша олио
2 с.л. брашно
400-500 г сирене или количество по ваш избор
1 кофичка кисело мляко
сода за хляб
оцет
40-50 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Фурната се загрява предварително на 200 градуса, като баницата трябва да се пече и отгоре, и отдолу, а тавата се слага на първото ниво във фурната.

Намазнява се тава с олио. Използват се готови кори (по възможност теглени), които не се навиват по обикновения начин като за баница, а се нагъват на хармоника и се подреждат по този начин в тавата.

За сместа за плънката се използват десет яйца, една кофичка кисело мляко, една чаена лъжица сода, като ѝ добавяте няколко капки оцет, за да се неутрализира миризмата на содата, една чаена чашо олио, две супени лъжици брашно, натрошеното сирене. Разбърквате добре сместа и с нея заливате подредените кори в тавата. С помощта на вилица намествате сместа между гънките на корите.

Слагате я да се пече за 30 минути.

Тук може да видите и видеорецептата на обичаната и талантлива певица Николина Чакърдъкова.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 3 години )
Направих тази измислица и на никой не хареса.Това не е баница .Съжалявам кулинарните умения на госпожата....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар