Меню

Баница с месо и лук

19 февруари 2017 | 17:35 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
600 г свинско месо без тлъстини 

4 големи глави лук

1 пакет кори за баница

2 щипки сол

1 щипка риган

2 щипки черен пипер

2 щипки чубрица

50 мл олио
90 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на дребни късове. Нарежете лука на едри полумесеци. Загрейте мазнината и запържете в нея месото и лука, докато напълно се задушат. Овкусете плънката, докато е в тигана и разбъркайте добре.

В намазнена тавичка постелете няколко кори, поръсете с плънката, след това наложете още няколко кори и така докато свършат корите и месото с лука. Внимавайте най-отгоре да ви останат кори. Намажете баницата отгоре с малко олио и печете в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай