Меню

Паста с пилешко и тиквички

22 юни 2020 | 05:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
225 г паста 
1 чаена лъжица зехтин
½ глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, нарязан на тънко 
1 тиквичка, нарязана
½ чаена лъжица сушен риган
Сол и черен пипер на вкус 
¼ чаена лъжица лют червен пипер 
175 мл пилешки бульон
75 г сварено пилешко, накъсано или нарязано
2 супени лъжици крема сирене 
4 супени лъжици пресен босилек, нарязан 
4 супени лъжици настърган пармезан
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата в нея. Отцедете. Междувременно загрейте зехтина на средна температура в дълбок тиган. Сотирайте лука и чесъна, докато омекнат. Добавете тиквичките и овкусете с риган, сол, черен пипер и лют червен пипер. Разбърквайте за около 10 минути.

Прибавете пилешкия бульон в тигана и гответе за около 5 минути, прибавете пилешкото, крема сиренето. Разбъркайте добре. Сервирайте върху канапе от сварената паста, поръсено с пармезан.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай