Меню

Веган крем супа с карфиол, лешници и кокосово масло

7 септември 2020 | 05:02 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 стрък праз лук, нарязан 
Сол на вкус 
1 литър зеленчуков бульон
1 глава карфиол, начупен на розички 
1 чаша бадемово мляко 
1 чаша лешници, нарязани
1 шепа градински чай, сушен
Черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Задушете праза с щипка сол в него, докато омекне или за 10 минути. Добавете бульона и карфиола. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри под капак за 20 минути, докато карфиолът омекне. След това добавете бадемовото мляко и лешниците. Свалете от огъня. Пасирайте с пасатор или в блендер до получаване на кремообразна супа. Овкусете с още подправки на вкус.

Междувременно в малък тиган разтопете малко кокосово масло. В него разбъркайте градинския чай. Пържете, докато листенцата започнат да стават хрупкави. След като това стане ги охладете напълно. Сервирайте супата, гарнирана с хрупкавите листенца и още малко счукани лешници.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай