Продукти:
5 кг камби
1 кг карфиол
5 моркова
3 ч. чаши захар
1 ч. чаша сол
6 ч. чаши оцет ( 6%)
12 ч. чаши вода
целина
дафинов лист

Приготвяне:
Почистваме камбите от семките и ги попарваме във вряла вода. Карфиола го накъсваме на розички и го попарваме в същата вода. Морковите се настъргват на едро ренде. В отделен съд смесваме водата, захарта, солта и оцета. Разбъркваме докато се разтопи захарта.
Отцедените камби се пълнят с морковите и карфиола. Подреждат се в трилитров буркан и се заливат с маринатата. Отгоре се поставят дафиновите листа и увито на венче снопче целина. През 2-3 дни бурканът се обръща, за да попият камбите. След 10-15 дни туршията е готова за консумация.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”