![200 г обелени сурови бадеми
200 г шоколад, може и тъмен или комбинация
150 г масло
150 г захар на кристали
4 яйца](/media/files/resized/article/654x358/e8d/7e86ef254914781c721d485ddd0c8e8d-eaac2dc3ef1fc3e31f881ca34a13d482.jpg)
-
Порции: 6-8
На водна баня разтопете маслото заедно с шоколада. Отделно разбийте жълтъците с щипка сол и 100 г от захарта. Трябва да се получи леко пухкава смес. Към нея постепенно добавете разтопения шоколад и накрая бадемите. Разбъркайте с шпатула. Отделно разбийте белтъците на твърд сняг с 50 г захар и постепенно с внимателно бъркане с шпатула ги добавете към останалите съставки. Тестото се изсипва в намаслена форма. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. Може да проверявате с клечка за зъби дали тортата е готова. Оставете я да се охлади напълно в тавичката. След това я прехвърлете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: Pexels
Вижте още: