Намажете с мазнина тава за печене. В тиган загрейте захарта, маслото и царевичния сироп на средна температура. Разбърквайте, докато започне да се сгъстява. Излейте сместа върху хартия за печене в подготвената тава. Разпръснете орехи. Подредете и нарязаната на малки парченца ябълка около орехите. След това подредете филиите върху ябълките и орехите.

Разбийте яйцата, млякото, ванилията, бадемовия екстракт и солта в купа. Залейте хляба със сместа. Оставете на стайна температура за около час да попие или покрийте и приберете в хладилник за през нощта.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете филийките до златисто или за 40 минути. Сервирайте ги като обърнете тавата, така че ябълките и орехите да дойдат откъм горната страна на филиите.

Снимка: iStock

Опитайте още: