Френски маделини

30 май 2016 | 11:50 | Илияна Николова
4 от 9 гласа
Добави в любими
150 г брашно
3 яйца
1 супена лъжица мед
150 г захар
1 пакет бакпулвер
150 г масло
½ чаена лъжичка сол
30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте с миксер яйцата, захарта и меда. Пресейте заедно сухите съставки – брашното, бакпулвера и солта. Добавете ги към яйцата и захарта. Разбъркайте отново с миксер. Разтопете маслото и го прибавете към сместа. След като сте разбили добре всичко, сложете сместа в хладилника за около час, докато стегне малко.

През това време загрейте фурната на 220-230 градуса. Ако имате форма за маделини ще е най-добре, защото ефектът е уникален. Но ако нямате можете да използвате и формички за мъфини.

Напълнете формичките, които сте предвидили със сместа за маделините като внимавате да не ги препълните, защото те ще удвоят обема си във фурната.

Печете за не повече от 15 минути. Сервирайте маделините, поръсени с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
Мари ( преди 5 години )
Не се прави така този десерт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар